Koncerty

Link do strony Posłuchaj 👇

Helena Vondráčková

W dniu 28 lipca o godzinie 19-tej w Teatrze Letnim im. Heleny Majdaniec w Szczecinie odbędzie się koncert pod nazwą ''Znamy się tylko z widzenia '' w ramach V Edycji Alei Gwiazd na którym jako gość honorowy wystąpi Helena Vondráčková .W dniu następnym 29 lipca   Helena Vondráčková odsłoni swoją Gwiazde w Alei Gwiazd w na terenie '' Sorrento'' w Szczecinie  gdzie wraz z innymi beneficjentami uczestniczyć będzie w koncercie na terenie Muzeum Big Beatu w Willi Sorrento przy ulicy Mickiewicza 2 . O dalszych szczegółach i możliwości zakupu biletów poinformujemy wkrótce .

Helena Vondráčková

Helena Vondráčková (ur. 24 czerwca 1947 w Pradze) – czeska piosenkarka, aktorka i prezenterka telewizyjna. Uchodzi za najpopularniejszą czeską artystkę XX wieku, nazywana jest "królową czeskiej piosenki" Wydała kilkadziesiąt albumów (solowe, kompilacje, kolekcje, składanki itp.). Wiele z nich zostało nagrodzonych srebrnymi, złotymi i platynowymi płytami. W 2007 otrzymała od światowej wytwórni Universal Music diamentową płytę za całokształt kariery. Sprzedaż jej albumów szacuje się na poziomie prawie 200 mln sztuk, co plasuje ją w czołówce światowych gwiazd muzyki.

Znane utwory Heleny Vondráčková